«Προς Τήνο ΙΙ», Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος
Exposition
Gratuit
Sculpture
Vidéo
Installation

Προς Τήνο ΙΙ Artemis*, Μαίρη Αντωνοπούλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Coti K., Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νικολέττα Κατσαμπέρη, Μαρία Κόντη, Πάνος Κούρος, Γιώργος Παλαμάρης, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Αντώνης Πίττας, Δημήτρης Σκαλκώτος, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Ζωή

-
Vernissage
sam 19 Juil 2014, 21:00

Cultural foundation of tinos
Tinos,Cyklades
84 200 Tinos Greece
Grèce

Comment s'y rendre ?

Η ομαδική έκθεση Προς Τήνο ΙΙ αποτελεί συνέχεια της έκθεσης που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Πρόκειται για μια σειρά εκθέσεων που εξετάζουν την καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά της Τήνου. Στη φετινή εκδοχή συμμετέχουν δεκαπέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες που είτε κατάγονται από το νησί είτε διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Η συναισθηματική έλξη και ο δεσμός τους με την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.

Πολλά από τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση Προς Τήνο ΙΙ αναδεικνύουν τη δυναμική των οικείων αντικείμενων και αποπνέουν μιαν απλότητα. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται αφενός η προσπάθεια να δει κανείς ένα αντικείμενο, ένα γεγονός ή έναν τόπο με διαφορετική ματιά, σαν να επρόκειτο για μια αναπάντεχη συνάντηση, και αφετέρου η συγκατοίκηση, το μοίρασμα ενός κοινού χώρου.
Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος